Fauzi Serah Borang Sertai PKR... | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

Fauzi Serah Borang Sertai PKR...

Datuk Fauzi Abdul Rahman


MALAYSIAKINI -

Bekas ahli parlimen Kuantan, Datuk Fauzi Abdul Rahman yang menyertai parti itu hari ini berkata, ramai lagi pemimpin Umno Pahang akan menyertai parti itu dalam tempoh terdekat ini.

“Kami dapat meramalkan penyertaan pemimpin Umno secara beramai-ramai ke dalam PKR dan fenomena ini adalah berterusan.

“Sebenarnya tidak ada tempoh tertentu untuk mereka menyertai PKR kerana kami tidak menetapkan sebarang syarat kepada mereka,” katanya kepada Malaysiakini.

Fauzi bersama dua lagi pemimpin Umno Pahang menyerahkan borang penyertaan ke dalam PKR kepada ketua umum parti itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya hari ini.Bagaimanapun, penyokong kuat Anwar itu enggan mendedahkan identiti dua pemimpin terbabit tetapi difahamkan bekas ahli jawatankuasa pusat MCA Datin Paduka Dr Tan Yee Kew dijangka menyertai PKR.

“Rakyat termasuk ahli dan pemimpin Umno marah dengan cara kerajaan melayan Anwar yang sedang menghadapi tududan liwat sekarang.

“Jangan naik kerana keburukan orang lain kerana ini bukan budaya rakyat Malaysia, sebaliknya perlu menampilkan kewibawaan diri.

fauzi abdul rahman

“Isu liwat itu akan menjadi senjata makan tuan, rakyat akan semakin benci kepada Umno dan masuk PKR,” katanya lagi.


Sementara seorang pemimpin Umno di Pahang yang dihubungi hari ini berkata, dakwaan Fauzi bahawa ramai pemimpin Umno akan menyertai PKR sukar dipercayai.Katanya, mungkin beberapa pemimpin veteran akan berbuat demikian tetapi ia tidak menjejaskan kekuatan Umno.

“Saya tidak dengar ada pemimpin utama negeri atau bahagian akan menyertai PKR dalam masa terdekat ini.

“Jadi dakwaan Fauzi itu mungkin hanya seronok didengar tetapi belum tentu kesahihannya,” katanya yang enggan namanya disiarkan.

p/s..hanz dapat artikel nie dari MALAYSIAKINI...x tau la kesahihan nye...pape pn hanz Mintak korang x membuat ape2 tindakan luar batasan..biar la idup sekarang aman dan damai...amin...kite berhak memilih apa jua aspek di dalam Malaysia kerana kite mengamalkan dasar demokrasi...
nIe TgK ViDeO NiE Ye..

hanz

hanz

No comments:

Post a Comment

Related

Powered by Blogger.