Hidup Ini Penuh Dengan Peniagaan | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

Hidup Ini Penuh Dengan Peniagaan


1. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah DIRECT MARKETING.

2. Anda dan rakan ada terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Rakan anda berjalan ke arah Gadis tersebut, menunjuk ke arah anda berkata, "Dia seorang yang kaya. Kahwinilah Dia".
Ini ialah PENGIKLANAN

3. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan dapatkan nombor telefonnya. Keesokkannya anda menelefon Gadsi tersebut dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah TELEMARKETING.

4. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda bangun, membetulkan tali leher, ambilkan air dan berikan kepada Gadis tersebut dan berkate "Saya seorang yang kaya. Boleh kahwini saya?".
Ini ialah PUBLIC RELATIONS

5. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Gadis tersebut berjalan kearah anda dan berkata "Awak seorang yang kaya. Boleh kahwini saya?".
Ini ialah BRAND RECOGNITION

6. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya". Lalu beliau memberi satu penampar ke muka anda.
Ini ialah CUSTOMER FEEDBACK.

7.Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut, dan berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya". Lalu beliau memperkenalkan suami beliau.
Ini ialah DEMAND DAN SUPPLY GAP

8. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan sebelum anda berkata apa-apa, seorang lelaki datang dan mengata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya".
Ini ialah MARKET COMPETITOR

9. Anda terlihat Gadis yang sangat cantik dan seksi di dalam sebuah majlis. Anda berjalan ke arah Gadis tersebut dan sebelun anda berkata, "Saya seorang yang kaya. Kahwinilah saya", Isteri anda datang.
Ini ialah PERCUBAAN MENDAPATKAN MARKET YANG BARU.
Reply With Quote


HOT SITE --> http://www.schoolloansconsolidation.co.cc
hanz

hanz

No comments:

Post a Comment

Related

Powered by Blogger.