Bilakah waktu terbaik mengadakan hubungan seks supaya cepat hamil? | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

Bilakah waktu terbaik mengadakan hubungan seks supaya cepat hamil?
Jika pasangan suami isteri yang belum dikurniakan cahayamata setelah berkahwin 2 atau 3 tahun. Jangan susah hati kerana belum lagi rezeki anda atau masalah kesihatan pasangan anda yang mungkin tidak boleh dijawabkan sebelum berjumpa dengan pakar sakit puan/tuan.


Ada banyak maklumat yang salah pada saat anda boleh hamil dan apabila anda tidak boleh. Dalam kelas-kelas pendidikan seks yang, banyak dari kita diberitahu anda boleh hamil jika anda melakukan hubungan seks bila-bila masa selama kitaran anda. Pasangan suami isteri mengatakan bahawa mereka boleh hamil bila-bila masa boleh menjadi cara yang berkesan untuk menggalakkan mereka untuk menunggu untuk melakukan hubungan seks, tetapi maklumat ini jauh dari tepat.

Untuk hamil, anda perlu melakukan hubungan seks sebelum anda berovulasi, dengan dua atau tiga hari sebelum ovulasi menjadi hari yang paling subur. Tapi bagaimana anda tahu bila anda akan ovulasi? Dan bila seberapa sering seharusnya anda melakukan hubungan seks jika anda ingin hamil?

Meramalkan ovulasi dan Mitos 14 Hari

Hal lain sering mendengar, bahkan dari doktor, adalah ovulasi iaitu pada hari 14 dari kitaran haid (dengan satu hari menjadi hari anda mendapatkan haid). Sesetengah wanita mendengar ini dan memutuskan untuk merancang untuk melakukan hubungan seks pada 14 hari. Masalahnya ialah bahawa ramai wanita tidak berovulasi pada hari 14 dari kitaran mereka. ovulasi boleh berlaku pada awal 10 hari dan hingga akhir 20 hari (atau bahkan lebih, terutama jika kitaran anda tidak teratur).

Jadi bagaimana anda boleh meramalkan bila anda akan berovulasi? Ada banyak kaedah yang sedia, termasuk menggunakan kit ovulasi meramalkan atau memeriksa suhu tubuh badan anda. Ada kelebihan dan kekurangan untuk kaedah ini.

Tanda-tanda ovulasi

Tetapi kajian mengatakan bahawa hari terbaik untuk melakukan hubungan seksual ketika cuba untuk hamil adalah hari anda melihat lendir leher rahim paling subur. Subur lendir serviks adalah lelehan lendir serviks yang menyerupai putih telur mentah dan biasanya muncul pada hari-hari sebelumnya sebelum ovulasi.

Tanda-tanda ovulasi tidak sukar untuk tahu, begitu anda tahu apa yang harus dicari. Beberapa tanda-tanda ovulasi membantu memberi amaran kepada anda bahawa ovulasi sudah dekat, membolehkan anda untuk melakukan seks masa untuk kehamilan. Tanda-tanda lain dari ovulasi membiarkan anda tahu bahawa ovulasi telah berlalu. Walaupun ada banyak kaedah di bawah ini, jangan berfikir bahawa anda perlu menggunakan mereka semua. Itu akan membuat anda tertekan dan anda berfikir tentang hamil bahkan lebih dari yang anda mungkin sudah lakukan. (Sesuatu yang tidak disarankan!)

Jika anda tidak melihat tanda-tanda ovulasi, atau tempoh anda tidak teratur, anda pasti harus membiarkan doktor anda tahu. Maklumat ini dapat membantu doktor membuat diagnosis ketidaksuburan.

Tanda ovulasi. Lendir Serviks

Sebagai pendekatan ovulasi, perubahan lendir serviks anda dalam jumlah dan konsisten. Bila anda tidak ovulasi, lendir serviks mungkin muncul melekat atau krim, atau mungkin seluruhnya tidak ada. Sebagai pendekatan ovulasi, lendir serviks menjadi lebih berlimpah, memuat konsisten mentah-telur-putih seperti berair untuk, dan membentang sampai satu inci atau lebih di antara jari anda.

Apa Lendir serviks Putih Telur?

Ovulasi dan Lendir serviks: Bagaimana Semak Lendir Serviks anda

Menggunakan Lendir Serviks untuk Seks Waktu untuk Kehamilan

Sebuah kajian yang dilakukan di University of North Carolina memandang yang merupakan ramalan yang lebih baik dari seks yang akan mengakibatkan kehamilan: seks berdasarkan tubuh suhu badan mencatat hasil atau perubahan lendir serviks.

Apa yang mereka temukan adalah bahawa, terlepas dari apa hari benar-benar terjadi ovulasi, kehamilan lebih mungkin terjadi jika pasangan telah melakukan hubungan seks pada hari ketika lendir serviks subur hadir. Ini mungkin kerana lendir serviks membantu sperma bertahan hidup dan "berenang bersama." Namun, ada alasan lain mengapa menunggu sehingga hari-hari anda paling subur mungkin bukan cara terbaik untuk pergi tentang hamil.

Mengapa Menunggu ovulasi Bukankah Idea Terbaik.

Kadang-kadang kita begitu obses tentang seks pada waktu yang tepat, kita mungkin mengabaikan seks pada waktu lain selama kitaran. Seks mulai merasa lebih seperti kerja rumah, menjadi kurang tentang cinta dan sambungan. Hal ini dapat meletakkan tekanan yang besar pada hubungan.

Selain itu, meskipun, ada alasan lain untuk tidak menunggu yang berkaitan dengan kesuburan anda sendiri.

Jika anda cuba untuk seks waktu hanya untuk ovulasi, anda akan lebih mudah kehilangan peluang anda. Jika anda menunggu tanda-tanda ovulasi, ia boleh berlaku ketika hubungan seks saja tidak mungkin.

Penyelidikan tidak mengatakan bahawa seks selama enam hari sebelum ovulasi memang memiliki kemungkinan menyebabkan kehamilan. Jika anda bercadang untuk melakukan hubungan seks dua hingga tiga kali seminggu, terlepas dari tanda-tanda kesuburan, anda cenderung berkaitan seks paling tidak sekali selama tempoh masa enam hari. Ini kurang stres daripada cuba untuk seks masa selama beberapa hari tertentu.

Selain itu, kajian kajian telah menunjukkan bahawa selepas 10 hari puasa, kualiti dan kuantiti sperma sangat berkurang. Sperma kualiti dan kuantiti puncak, bagaimanapun, selepas satu atau dua hari puasa.

Jika anda menunggu untuk melakukan hubungan seks sehingga anda memiliki tanda-tanda ovulasi, dan anda belum berkaitan seks selama beberapa hari sebelum, sperma pasangan anda menyediakan mungkin tidak subur. Anda mungkin pada masa anda yang paling subur, tetapi ia tidak akan berada di puncaknya kesuburan.

Lebih banyak tentang seks masa untuk kehamilan:

Seberapa kerap Haruskah anda Memiliki Seks Cepat Hamil?

Timing atau masa yang sesuai untuk seks bagi hamil adalah fokus dari sebahagian besar pasangan yang cuba untuk hamil. Jika anda tidak berkaitan seks selama waktu subur anda, anda tidak boleh hamil. Dengan andaian anda tahu bila anda boleh hamil, iaitu, ketika anda sedang berovulasi, seberapa sering seharusnya anda melakukan hubungan seks selama waktu itu jika anda ingin hamil?

Jawapan:
Beberapa pasangan, ketika mereka ingin hamil, akan menarik semua berhenti dan cuba berkaitan seks setiap hari dalam kitaran mereka. Mereka hanya tidak ingin mengambil kesempatan yang hilang ovulasi. Sementara ini bekerja untuk beberapa pasangan, jika itu membawa anda lebih dari satu atau dua bulan untuk hamil, seks boleh membuat anda letih.  Ini benar-benar tidak diperlukan.

Seperti yang dilihat, ada dua kaedah untuk seks masa untuk kehamilan: ada yang "menyebarkan kekayaan" kaedah dan "siap, tujuan, kebakaran kaedah. (Ini bukan istilah saintifik) Seberapa sering anda harus melakukan hubungan seks bergantung pada kaedah yang anda lebih suka menggunakan dan juga apakah tidak ada masalah "infertile" faktor lelaki, seperti masalah jumlah sperma.

Sebarkan Kaedah Wealth of Sex Waktu untuk Kehamilan

Cuba untuk mengesan dan menjejaki ovulasi boleh memberi tekanan bagi banyak wanita. Sesetengah wanita tidak dapat menyelesaikan dengan menyemak suhu badan mereka setiap pagi, kencing di kit pengesanan ovulasi, menyemak ludah mereka untuk ferning pola atau memeriksa lendir serviks mereka tanda-tanda subur. Sementara beberapa wanita merasa dikuasakan dengan menjejaki ovulasi, yang lain hanya merasa cemas.

Untuk wanita, penyebaran kaedah kekayaan mungkin terbaik. Daripada seks masa untuk ovulasi, anda sering melakukan hubungan seks setiap minggu. Anda pasti berkaitan seks paling tidak sekali selama tetingkap subur anda dengan kaedah ini.

Jika ini terdengar seperti rancangan untuk anda, anda harus berusaha untuk melakukan hubungan seks sekurang-kurangnya tiga hingga empat kali seminggu, sepanjang kitaran anda. Itu tentang setiap hari atau lebih.

The Aim, Ready, Fire Kaedah Seks Waktu untuk Kehamilan

Jika anda dalam untuk mengesan ovulasi dan anda ingin memfokuskan usaha seksual anda pada masa anda yang paling subur, tujuan, siap, kaedah api adalah untuk anda. Anda masih perlu melakukan hubungan seks selama kitaran anda, hanya untuk menjaga kualiti sperma dalam keadaan prima, dan, tentu saja, untuk menyediakan waktu untuk menikmati seks tanpa tujuan membuat bayi.

Jika jumlah sperma normal atau sihat, sejauh yang anda tahu, maka yang terbaik untuk melakukan hubungan seks setiap hari anda mempunyai lendir serviks subur, ovulasi positif mengesan air liur positif ferning ujian. Jika anda tahu bila anda mengalami ovulasi maka anda pasti ingin melakukan hubungan seks selama tiga hari sebelum anda harapkan untuk ovulasi dan mungkin pada hari yang anda harapkan untuk ovulasi juga. Anda mungkin melakukan hubungan seks pada hari selepas ovulasi.)

Tanda-tanda ovulasi
Jika jumlah sperma normal atau di sisi bawah, cadangan umum untuk melakukan hubungan seks setiap hari lain selama dalam waktu subur. Jadi, jika pada hari Isnin anda mendapatkan ovulasi pertama anda ramal keputusan ujian positif, atau anda melihat lendir leher rahim subur, anda akan melakukan hubungan seks pada hari Isnin, lompat Selasa, dan sekali lagi pada hari Rabu, lewati Khamis dan sekali lagi pada hari Jumaat (untuk mengukur baik ). Ideanya adalah bahawa suatu hari di antara akan membantu menambah bekalan sperma, mungkin meningkatkan peluang anda.

Apakah Intercourse Posisi Terbaik untuk Dapatkan Hamil?

Ramai yang berfikir bahawa kedudukan (lelaki di atas, wanita di bawah) adalah posisi hubungan seksual terbaik untuk hamil. Namun, tidak ada kajian untuk menyokong tuntutan itu.

Jawapan:
Setiap posisi hubungan yang mendapat sperma berhampiran serviks (atau vagina, dalam hal ini) dapat membuat anda hamil. Sperma akan berenang saluran pembiakan wanita dengan atau tanpa bantuan graviti.

Kononnya, jika perempuan itu berbaring telentang ketika lelaki berejakulasi, yang mungkin peluang anda. Tidak ada kajian tentang hubungan seksual untuk membuktikannya, tetapi ada kajian tentang rawatan IUI yang mungkin menyiratkan kedudukan boleh membuat perbezaan.

Rawatan IUI adalah ketika khusus dicuci air mani dipindahkan melalui kateter khusus untuk rahim wanita selama masa suburnya. Dalam sebuah kajian, mereka mendapati bahawa perempuan yang berbaring telentang mereka selama 15 minit selepas pemindahan sperma mempunyai tahap 27% daripada kehamilan selepas tiga kitaran. Para wanita yang bangkit segera setelah hubungan seks memiliki angka kehamilan 18%.

Pengajian telah mendapati bahawa lelaki yang lihat filem-filem porno sebelum masturbasi menghasilkan lebih dari air mani. Satu kajian mendapati bahawa ketika tindakan pra-seksual lebih panjang, lebih sperma hadir dalam sampel air mani (juga diperolehi melalui masturbasi).

Dengan kata lain, foreplay dahulu lebih baik dan kenikmatan seksual lebih mungkin bererti lebih sperma, dan sperma lebih dapat meningkatkan peluang anda untuk hamil.

(Sila ambil perhatian bahawa seks panas, kerana itu, tidak akan menyembuhkan infertile lelaki kerana jumlah sperma rendah. Jika ada, itu hanya mungkin memberikan jumlah masih rendah dorongan kecil.)

Jika kedudukan hanya tidak melakukannya untuk anda  tapi bertanya-tanya apakah kedudukan lelaki-on-top untuk melakukan hubungan mungkin lebih baik untuk mendapatkan kehamilan boleh beralih kepada lelaki di atas, wanita di bawah, hanya sebelum ejakulasi.

Namun, perlu diingat bahawa kedudukan yang kurang ideal untuk hubungan ini tidak akan menyebabkan infertile. Sementara anda mungkin mengatakan kepada anda bahawa alasan anda tidak boleh hamil adalah kerana  "melakukannya salah", ada sifar kebenaran kenyataan itu.

Wasallam.

Also See and Read This : READ MORE
hanz

hanz

No comments:

Post a Comment

Related

Powered by Blogger.