DOA BILA BADAI BERTIUP KENCANG BERSERTA KILAT DAN GURUH | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

DOA BILA BADAI BERTIUP KENCANG BERSERTA KILAT DAN GURUH





Dari Pusat Meteorologi pagi tadi, cuaca disebelah petang terutama penduduk di kawasan pantai barat. Hujan lebat serta angin kencang kilat dan guruh pada minggu ini akan berlarutan sehingga penghujung bulan Oktober. Eloklah tutup peralatan letrik seperti TV, computer dll. Janganlah guna handphone sewaktu kilat dan guruh.

Doa ini dibaca oleh Nabi SAW takala baginda melihat angin kencang serta awan mendung hitam. Nabi SAW khuatir dan bimbang sekiranya bala atau sesuatu bencana diturunkan oleh Allah SWT kepada umat baginda. Tetapi apabila turun hujan seperti biasa, baginda gembira kerana hujan itu adalah rahmat dari Allah SAW.

Pada pembaca yang selalu fobia dan trauma akan panahan kilat serta guruh. Bacalah doa ini supaya selamat dari bala Allah SWT ketika hujan lebat dan angin kencang.


Maksudnya:

Maka apabila mereka melihat azab itu sebagai awan yang menghala ke lembah-lembah mereka, mereka berkata: Ini ialah awan yang akan membawa hujan kepada kita! (Mendengarkan kata-kata yang demikian, Nabi Hud berkata): Tidak! Bahkan itulah (azab) yang kamu minta disegerakan kedatangannya, iaitu angin yang membawa azab seksa yang tidak terperi sakitnya.

Wasallam.
hanz

hanz

1 comment:

Related

Powered by Blogger.