Paksa Isteri Keluarkan Susu | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

Paksa Isteri Keluarkan Susu

(GAMBAR HIASAN:CARA MENYUSUKAN BABY)

KUALA LUMPUR: Tindakan yang boleh dianggap melampau apabila ‘jutawan Lubnan’ sanggup menekan payudara isterinya sehingga mengeluarkan susu bagi membolehkan anak sulungnya disusukan mengikut waktu yang dia tetapkan.
Perkara itu dimaklumkan Sofia Shauket, 61, yang juga ibu kepada plaintif, Farinnie Mohd Farid, 24, di Mahkamah Rendah Syariah di sini, semalam, atas permohonan anaknya membubarkan perkahwinan dengan Elie Yousseff Najem, 50.


Menurutnya, sepanjang perkahwinan iaitu dari 6 Oktober 2005 sehingga Farinnie berjaya melarikan diri pada 27 Ogos 2007, anaknya itu tidak pernah gembira, sering menangis selain dipukul, diludah serta dikurung oleh Elie di dalam rumah.


“Farinnie tidak dibenarkan berjumpa ahli keluarganya. Setiap hari dia hanya dimaki hamun, malah selepas bersalin anak sulung, Farinnie tidak boleh menyusukan anaknya sesuka hati tetapi hanya pada waktu dibenarkan Elie.


“Saya ditunjukkan sendiri Farinnie keadaan payudara yang bengkak akibat ditekan. Saya tahu keadaan ini kerana duduk sebulan ketika dia berada dalam pantang. Walaupun saya sendiri hampir dipukul, saya bertahan kerana bimbangkan anak saya,” katanya ketika menjawab soalan peguam syarie Fakhrul Azman Abu Hassan.


Sofia berkata, walaupun ketika itu mereka tinggal serumah tetapi dia tidak dibenarkan berjumpa Farinnie yang sering dikurung dalam bilik, malah dia tidak dibenarkan bercakap menggunakan bahasa Melayu.


“Saya sendiri pernah melihat Elie menolak Farinnie ke dinding yang ketika itu masih dalam pantang apabila tidak berpuas hati dengan anak saya itu. Dia pernah meludah, tarik rambut dan pelbagai deraan lagi. Jika saya masuk campur, Farinnie akan kena lebih teruk lagi.


“Pernah berlaku saya cuba leraikan pergaduhan mereka, Elie menghalau saya keluar, bagaimanapun, saya enggan. Elie juga pernah cuba membunuh saya dengan parang panjang tetapi mengenangkan Farinnie baru bersalin saya bertahan,” katanya.


Menurutnya, Elie juga pernah cuba mencabul kehormatan pembantu rumah mereka yang dikenali sebagai ‘Juju’ dan menafikan apabila disoal oleh Farinnie selain pernah cuba mengambil kesempatan terhadap rakan kepada adik iparnya.

“Juju hanya bertahan bekerja selama seminggu, dia tidak tahan dengan gangguan Elie. Menurut Juju, Elie meminta supaya diurut dengan menggunakan minyak di bahagian kemaluan dan menyuruh pembantu rumah itu mencukur bulunya. “Malah, Elie dikatakan meminta Juju tidak mengunci pintu bagi memudahkan dia masuk ke biliknya. Elie juga pernah mengajak kawan kepada adik ipar saya dengan alasan untuk pergi ke kedai, sebaliknya, dia dibawa ke tempat gelap serta digoda,” katanya.


Dalam keterangannya, Sofia berkata, Elie juga pernah menghantar SMS kepadanya pada 13 Jun 2009 yang mengatakan bahawa dia sudah tidak lagi menganut agama Islam serta sudah melangsungkan perkahwinan dengan seorang wanita beragama Kristian.


Turut hadir memberi keterangan adalah abang kepada Farinnie iaitu Faizal Mohd Farid, 31, yang memberitahu mahkamah bahawa adiknya itu sejak berkahwin mengalami penderaan dari segi mental dan fizikal.


“Layanan yang diberikan kepada Farinnie adalah lebih teruk dari orang gaji. Seingat saya, Farinnie pernah ceritakan bahawa jika Elie tidak tidur, dia tidak boleh tidur begitu juga ketika makan. Dia (Farinnie) perlu melayan suaminya.


HOT SITE --> http://www.schoolloansconsolidation.co.cc
hanz

hanz

No comments:

Post a Comment

Related

Powered by Blogger.