(INFO) Cara Percuma UNLOCK HUAWEI MODEM... | - Blog Hanz -
Breaking News
recent

(INFO) Cara Percuma UNLOCK HUAWEI MODEM...

Salam,



Nie link utk unlock modem 3G Huawei anda  .... PERCUMA !!!










Aku dah berjaya UNLOCK HUAWEI E1552 Modem aku hehehehe  .....



Very Simple ....






================================================== ========

MANUAL CARA UNLOCK USB MODEM

================================================== ========



1. CARI IMEI 3G USB MODEM ANDA



Nombor imei usb modem anda boleh didapati di modem itu sendiri atau di dianostic modem itu atau kat kotak usb modem....






2. MASUKKAN NO IMEI KE DALAM WEBSITE



bila dah jumap no imei tu, masukkan no imei anda tadi ke dalam kotak yang disediakan ..... 



- MASUK KE WEBSITE NIE http://a-zgsm.com/huawei.php










3. MASUKKAN NO UNLOCK CODE KE MODEM



ada 2 cara utk masukkan unlock code ke dalam modem iaitu :-



A. MENGGUNAKAN KOTAK UNLOCK CODE BILA MASUKKAN SIMCARD KOMPENI bb YANG LAIN



- masukkan simcard kompeni berukband yang lain ke dalam modem anda itu .... dan akan keluar satu kotak UNLOCK CODE .... so masukkan ada UNLOCK CODE itu  






p/s: yang nie cara aku unlock modem 3G aku hehehehe 





B. MENGGUNAKAN CODE WRITER



- satu cara lain utk unlock code modem anda adalah dengan menggnakan huawei code writer



- download link kat sini atau google ajer 






- cucuk usb modem anda ......



pastikan pilih com port yang betul ....



hanz

hanz

3 comments:

  1. apa fungsi nak unlock benda tu....??? perlu ka?? aku tak unlock pun.... (buta IT. ha ha.....)

    ReplyDelete
  2. Jika sesiapa yang tidak dapat membuka kunci modem anda dengan kaedah terbuka kunci di atas ertinya, cuba solutions.Yes alternatif itu terbuka kunci talian service.If anda perlu termurah penyelesaian terbuka kunci talian ertinya lawatan Unlock-Zone.com Apabila saya mempunyai keadaan yang sama, saya memilih alternatif solutions.So hanya i mengesyorkan cara ini.

    ReplyDelete

Related

Powered by Blogger.